2013
03.18

(ще си позволим, да ползваме малко по свободен текст – темата го задължава)

Очите са огледало на душата, казва народната мъдрост – вече се знае, че те са огледало и на тялото или иначе казано всеки орган в човешкото тяло има свое представителство в окото, всички болести са кодирани в ириса, дископатия, мигрена, високо кръвно, слабо сърце и пр. Изброените виновници за нашето безпокойство оставят отпечатъка си върху ириса още преди да са се появили. Едно правилно лечение може да тръгне от разгадаването на тайния код на очите, нещо от което би могла да се възползва и официалната методика при пациентите. НЕ Е ИЗЛИШНО ОФИЦИАЛНАТА И ПРИРОДНАТА МЕДИЦИНА ДА СЕ СЪЧЕТАВАТ В ХАРМОНИЧЕН ТАНДЕМ .

ОКО С ЧАСОВНИКОВ МЕХАНИЗЪМ

Окото е като циферблат на часовник , четирите посоки на света се подреждат така :

-посока изток на 3 часа

-посока запад на 9 часа

-посока севр на 12 часа

-посока на юг на 18 часа


ОКОТО СЕ РАЗДЕЛЯ НА ШЕСТ КРЪГА

-стомашната ципа се вижда непосредствено около зеницата

-втори кръг е чревната ципа

-от вътрешната страна на двете очи са разположени тънките черва

-от външната страна дебелото черво

в дясното око е възходящото дебело черво (от апендикса нагоре), а в лявото низходящото

КОГАТО ИМА ПРОБЛЕМ В НЯКОЙ ОРГАН НА ТОЧНО ОПРЕДЕЛЕНО МЯСТО В ИРИСА СЕ ПОЛУЧАВА СЯНКА, която ние виждаме като петно. По този начин лекуващия може веднага да разбере какъв е проблема и да препоръча най-адекватното лечение.

От външната страна, малко над 3 часа в дясното око и между 9 и 10 часа в лявото око, се диагностицират белия дроб, гърдата и сърцето.

Отговорните органи за продължението на рода,яйчниците и тестисите, се сканират на посока 17часа в лявото око и посока 19часа в дясното око.

Двойните органи се проектират поотделно в двете очи – например левият бял дроб в лявото око, а десният в дясното. Според някои ИРИСОЛОЗИ сърцето се проектира само в дясното око, но не е изключение и мнението, че единичните органи могат да се проектират и в двете очи.

Например ако жената има бяло течение се получава сянка в посока на 17часа на лявото око и на 18 часа в дясното.

СИНЕОКИТЕ СА НАЙ-ЗДРАВИ 

Както споменах по-горе теорията твърди, че синеоките и зеленооките хора са по-здрави ЕТО И „НАУЧНИТЕ ДОВОДИ” – причината е, че имат по-тънка кръв т.е. по-подвижна. Затова и скандинавците са по-корави от южняците

СЪРЦЕТО СЕ ВИХРИ ПРЕДИ ОБЯД

Всеки орган има време през, което работи най-активно.Човек трябва да съобразява храненето и дейностите си с това. Така например максимума на дебелото черво е между 5 и 7часа сутринта. Значи това е времето, когато човек трябва да изхвърли токсините от тялото си. Пикът на стомаха е между 7 и 9 часа. Неслучайно се казва, че закуската е много важна. Сърцето работи най-усилено в часовия пояс между 11-13 часа. Жлъчката пък, която е енергийно поле на сърцето, се труди най-усилено в паралелна плоскост от 23 до 01часа. Затова през нощта храносмилането е затруднено – организмът спира да отделя ензими необходими за усвояването на храната. Затова хората, които си позволяват нощни гуляи трупат килца , тъй като енергията от храната отива на склад.

И НАКРАЯ –СОВИТЕ НЕ СА ТОВА КОЕТО СА

ИРИСОВАТА ДИАГНОСТИКА Е ОТКРИТА БЛАГОДАРЕНИЕ НА ЕДИН БУХАЛ.Когато унгарският лекар Игнац Пекцели бил на 11години,се опитал да хване един бухалJв опита си той счупил крака на една птица докато се борел с нея и съзрял че в окото на бухала се появила една черна резка.След години Игнац Пекцели завърпшил медицина във ВИЕНА и започнал да се занимава и с природолечение и хомеопатия.Един ден той видял в ириса на един от своите пациенти черна резка и си спомнил за своето преживяване в детството.Младият учен ИГНАЦ ПЕКЦЕЛИ разделил ирисът на окото на дванадесет части и във всяка част разпределил съответни органи от тялото.Така например болестите в стомаха се отразявали в тесничкия кръг около зеницата.Краката имали своето отражение в секторите 6 и 7,органите на главата лежали в горната част на ириса.

ПО ТОЗИ СПОРЕД МЕН СМЕЛ НАЧИН ТОЙ ПРОЕКТИРАЛ ЦЕЛИЯ ЧОВЕК ВЪРХУ МАЛКИЯ ИРИС .

От Живко Найденов

 

 

No Comment.

Add Your Comment
-->